Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Redigere og konvertere .vob-filer

Vores harddisk optager (den fantastiske KISS VR-558) var så småt ved at have sin 400 GB harddisk fyldt med optagelser, så det var tid til at få dem flyttet fra optageren til en ekstern harddisk. KISS’en er koblet til husets trådløse netværk gennem en ZyXeL Wireless Access Point (G570S), så man kan nemt FTP’e optagelserne over til en pc.

Optagelserne bliver gemt i .vob formatet, hvilket fylder en hel del, så jeg har forsøgt at konvertere filerne til et andet format. Første forsøg var med SUPER, som læser nærmest alle formater og også gemmer i de fleste. Programmet er gratis, så her er virkelig tale om et super-produkt (undskyld!). Bortset fra at den nyeste version (v2008.build.30) kun kunne gemme avi-filer på op til 1:50:03. De første serier med varighed af en time gav ingen problemer, men de efterfølgende film blev alle beskåret til en længde på 1:50:03, hvilket bestemt ikke var helt smart… så SUPER kunne altså ikke klare jobbet.

Derefter forsøgte jeg at konvertere til mpg med programmet MPG2CUT2, som også er gratis. Programmet giver også mulighed for at redigere i .vob-filen, så jeg kunne fjerne reklamer, m.m. – alt sammen helt perfekt… Men mpg-filen som programmet gemte var uden lyd!! Heller ikke helt optimalt, så MPG2CUT2 var heller ikke den rigtige.

Slutteligt måtte jeg finde VISA-kortet frem… Jeg købte DivX Converter (inklusive MPEG2/DVD plug-in), som kan læse vob-filerne og derefter konvertere dem til divx-filer, som kan læses og afspilles af KISS VR-558. Størrelsen på filerne er nogenlunde 1/6 af den originale vob-fil, så det giver lidt ekstra plads – og den kan konvertere vilkårligt lange filer og der kommer lyd på divx-filen!!

Nu mangler jeg blot et redigeringsprogram der kan læse vob-filer og gemme som vob-fil, så jeg kan få fjernet reklamer… men indtil videre lever jeg med, at der også kommer reklamer med i de komprimerede filer.

 1. brian siger:

  Hvordan er det gået ?
  Har du fundet ud af at klippe og klistre dine vob-filer.
  Jeg er her, fordi jeg har søgt på det samme problem

 2. Hej Brian

  Jeg endte med at bruge betalingsprogrammet Power Director (her i version 6). Det fungerede upåklageligt og åd nærmest alle formater – også .vob.

  Hilsner fra Kell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.