Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Håbløs kameratest

Jeg læste netop pricerunner.dks test af dSLR i Urban og Metro. Nok en af de dårligste kameratests jeg nogen sinde har læst.

Vinderen blev Canon 50D foran Nikon d90. Canons får kommentaren “kan alt” med… Bortset fra at den jo netop ikke kan optage video – og slet ikke i HD kvalitet ligesom Nikons. Hvis jeg på nuværende tidspunkt skulle vælge mellem de to kameraer, så ville jeg til en hver tid vælge Nikons, da det er nyere og har flere features end 50D. Desuden er 50D sandsynligvis ved at blive erstatet af 60D (eller hvad den nu kommer til at hedde), som har HD-video ligesom Canons mindre modeller.

Helt håbløs er kommentaren til Olympus kameraet. Canon er testet med 17-85mm IS objektivet, mens Olympus er testet med et 14-45mm objektiv. Det positive ved Olympus skulle ifølge testen være at det har mere vidvinkel end de andre. Nu er Olympus jo et fourthirds kamera, så brændviderne skal ganges med 2, mens de på fx Canons skal ganges med 1.6. Dermed er Olympus objektivet i virkligheden 28mm ved mest vidvinkel, mens Canons er 27.2mm…

Jeg ville i øvrigt aldrig anbefale nogen at starte med et kamera til omkring 10k. Der findes masser af billigere dSLR kameraer, som kan rigeligt til begynderen. Og hvis man ikke er begynder længere, så vil jeg til en hver tid købe et kamera fra samme producent, som mit foregående. Der er så små forskelle mellem kameraene, at det kan bedre betale sig at blive ved et system man kender og hvor man kan genbruge sine objektiver.

  1. Jan siger:

    Vi skal lige gøre opmærksomme på, at det også er muligt at finde et sådan eller lignende kamera hos w w w . f i n d p r i s e r . d k , der nu er en af Danmarks største prissammenlignere…

  2. Hej Jan

    Tak for dit spam – det har intet med artiklen at gøre, men er vel et forsøg på at give eget site en fremtrædende plads i søgemaskinerne. Jeg har derfor tilladt mig at redigere lidt, så dit navn peger på konkurrenten i stedet og i øvrigt lavet dit link om, så det indeholder en række mellemrum. Personligt kan jeg varmt anbefale http://www.edbpriser.dk.

    Hilsner fra Kell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.