Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Besøg ikke Grantoftegård

Grantoftegård er en besøgsgård i Ballerup, som inviterer alle til gratis at komme nærmere ved bondegårdsdyrene. Vi besøgte dem en torsdag i sommerferien og var på ingen måde imponerede.

Først og fremmest virker gården overhovedet ikke gearet til at modtage besøg (!). Ud over skilte med adgang forbudt og fodring forbudt er der ingen andre skilte på gården. Vi fandt hestene med det samme, da deres stald er lige ved hovedbygningen, men så kunne vi ikke finde andre dyr bortset fra ænderne i gadekæret… Vi endte med at spørge i gårdbutikken og damen her kunne så pege os i retning af grisene og fortælle os at køerne ikke kunne ses i dag. Gårdens hjemmeside berettede at der var adgang til staldene hver dag fra 8-14, men der stod jo selvfølgelig ikke noget om, at der også var dyr i staldene… Herudover gik der nogle geder rundt i en indhegning og så var det ellers det. Ikke særlig imponerende.

Gårdens ansatte virkede heller ikke synderligt begejstrede for besøg (!). En mand var i gang med noget arbejde med hestene og en anden smed en stor frisk gren med blade ind til gederne – begge lige ved siden af hvor vi stod, men de brugte ikke noget tid på lige at forklare hvad de lavede eller spurgte til noget. Det kan selvfølgelig heller ikke forvente på en gård, men på en besøgsgård ville det da være oplagt med noget udadvendt personale…?

Det skal dog skrives, at der er hestevognskørsel tirsdag og onsdag, så måske en tur med hestevognen kan kompensere for det ovenstående? Vi har nu ikke tænkt os at teste det.

Det bedste ved Grantoftegård er, at adgang er gratis, men på negativsiden virker det desværre heller ikke til, at besøget er mere værd.

 1. Susi siger:

  Nu har jeg arbejdet derude og er da trist over jeres negative oplevelse… Men om sommeren kommer alle dyrene ud på foldene og dem er der ca 50 af i hele Ballerup… I dyrestalden sker der som regel kun noget i påsken da de læmmer der eller om vinteren når dyrene er på stald… Og når man besøger et sted gratis kan msn ikke forvente at få gratis rundvisning og med hensyn til skilte om adgang forbudt og ingen fodring er jo klart for ellers ville der være folk alle steder og dyrene ville blive for fede… Jeg ved de har klappe geder som man må gå ind til… Og selv om det er en besøgs gård så er der stadig travlt og det er stadig en virksomhed der skal løbe rundt økonomisk… Og jeg ved de formænd der er rundt omkring på gården er meget indadvendte og de forsøger altid at give de besøgene en god oplevelse…

 2. Susi siger:

  Udadvendte skal der stå ikke indadvendte… 🙂

 3. Kære Susi. Tak for din kommentar – det er nogle ganske gode fine argumenter for, at det er svært at drive en god besøgsgård. Jeg har også fuld forståelse for at det er en virksomhed, der skal løbe rundt økonomisk – der er bare mange andre besøgsgårde der klarer det meget bedre end Grantoftegård. Vi har i flere omgange besøgt Toftegården i Albertslund og den er på alle måder bedre end Grantoftegård og kan varmt anbefales.

 4. Ole caspersen siger:

  Jeg synes snart at du skulle tage og sætte ind i den sociale funktion de udfører på gården, inden du i udtaler dig så negetativt, og mon ikke du også skulle overveje at revidere din side den har nu i mange poppet op med dette negetative budskab, det er så nemt at rakke ned og så på så tyndt grundlag at nedgøre nogen som virkelig gør en stor indsats for nogle som virkelig har behov for støtte. Jeg synes sgu det er flovt !

 5. kbl siger:

  Kære Ole. Tak for din kommentar.

  Det er mange år siden jeg har skrevet dette indlæg og der er bestemt ikke lavet noget SEO på det, så hvis det stadig popper op i søgningerne, så skyldes det mangel på andre anmeldelser…

  Jeg har ikke på noget tidspunkt udtalt mig negativt om gårdens sociale arbejde – det er jeg slet ikke kvalificeret til, for jeg aner ikke noget om det. Men det behøver jeg vel heller ikke for at kunne anmelde det som besøgsgård?
  Hvis din argumentation skulle holde, så måtte jeg heller ikke være utilfreds med Windows 8 fordi Bill & Melinda Gates Foundation gør så meget godt for verdenssundheden eller anmelde McDonalds mad til at smage dårligt, fordi de hjælper alvorligt syge børn i Ronald McDonald Huset… Hvilket absurd argument!

  Jeg har dog alligevel på baggrund af dit indlæg evalueret teksten her på siden og er kommet frem til, at det eneste der er flovt, er at du ikke er i stand til at forholde dig sagligt og stringent til en forholdsvis kort tekst.

 6. Lotte Kragh - Müller siger:

  Har rigtig mange gange været på Grantoftegård
  med mine børnebørn, der bor midt i Kbh.
  Oplevelsen har hver gang været i top. Vi har
  ofte besøgt det lokale museeum i samme om-
  bæring, hvilket varmt kan anbefales.
  Man skal ikke regne med underholdning, den
  må man altså selv sørge for:-)

 7. Katrine siger:

  Jeg og min 7-årige datter havde i går et par hyggelige timer på Grantoftegård. Vi tullede rundt og talte om alt det, vi så. Nogle af gederne og fårene var nysgerrige og ville gerne klappes. Vi fik lidt varmt at drikke og noget sødt inde i gårdbutikken, og en lille snak med det flinke personale. Vores fordel var nok, at vi nærmest var de eneste på det tidspunkt.
  Som skrevet ovenfor, underholdningen må man selv stå for. Vi forventede ikke en masse underholdning eller information. Vi hyggede os bare, fik et lille pusterum, en lille snak og en dejlig oplevelse med dyr og frisk luft.

 8. kbl siger:

  Lotte og Katrine: Tak for jeres kommentarer. Jeres erfaringer er 5-6 år friskere end min, så det må jo stå til troende.

  Hvis I (eller andre) også har været på Toftegården i Albertslund, så vil en komparativ analyse slutte ringen med hensyn til det her indlæg 🙂

 9. Birgit Vesterlund siger:

  Vi – datter, svigersøn, fire børn og jeg – har haft en superfin eftermiddag på Grantoftegård, hvor der var læmmedag. Både børn og voksne var især begejstrede over at se alle de mange nyfødte lam, og der var mange flere på vej. Vi så også køer og kalve, og børnene legede på halmballer. Vi havde madpakker med, og vores besøg sluttede med en tur i hestevogn. En rigtig herlig dag.

 10. Flemming Fredlykke siger:

  Pas på når du tror du bestiller kød på grantoftegaard thi du får ikke det som de skriver på deres hjemmeside . Og de prøver på alle måde at bortforklare hvorfor de ikke opfylder det de skriver at et kød køb skal være sågar siger de at det ikke står på deres hjemmeside . Magen til uærlighed skal man lede længe efter var det en normal forretning kunne man anmelde dem for uærlig annoncering,men da det ikke er deten et socialarbejde er det jo svært,dog kan man da skrive at kødet er fint og dejligt , MEn det ergo ikke det man har bestilt man får men efter Deres forgodtbefindende .

 11. Anja siger:

  Jeg må skynde mig at skrive…
  Kun GODE erfaringer – vi besøger stedet Hvert år – når fårene får lam
  Der er forskel på årstiderne – om de kan ses eller om de er ude
  Synes det er fint skilte jeg siger man ikke bare må gå ind til dyrene (det er på dyrenes præmisser)
  Har bestilt oksekød et par gange og ALTID fået det, som jeg forventede.
  Glæder mig over at stedet hjælper unge, som står i et vadested om, hvilken vej de tager -så tumbs up
  Baseret på mange erfaringer

 12. Eigil Sethsen siger:

  Grantoftegaard fortsætter med at udsætte deres klienter for umenneskeligheder og svine dem til overfor Jobcenteret. Dette har stået på i mange år efterhånden, så sent som fornylig hvor Grantoftegaard udsatte en kvindelig praktikant for farlige kemikaliedampe hos et “havecenter” uden at få udleveret sikkerhedsudstyr / sikkerhedsgummimaske, og systemet vil ikke gøre noget for at sætte en stopper for Grantoftegaard’s umenneskelige behandling overfor deres klienter. Derfor opfordrer jeg folk til at boykotte Grantoftegaard. Grandtoftegaards ummeneskelige behandling af deres udsendte praktikanter stopper først hvis Grantoftegaard lukkes ned

 13. Rasmus siger:

  Ok, Kell, nu er der gået 10 år.

  Selv en institution som Grantoftegaard udvikler sig over tid. Og alle indlæg her (som handler om at besøge gården) er i øvrigt positive. Måske et genbesøg var rimeligt, så du kan få en frisk oplevelse og skrive en frisk anmeldelse. Eller bare sige til dig selv, at teksten her har udtjent sin værnepligt.

  Det er en rimelig overvejelse, vil jeg mene.

  Jeg kan anbefale marts-april, hvor der er noget i retning af 100 nyfødte lam i stalden. Et ganske herligt syn.

  God tur på landet og venlig hilsen
  Rasmus

 14. Helle Bovien siger:

  Jeg tror, du grundlæggende har misforstået, hvad Grantoftegård er. Det er ikke en besøgsgård, som lever af betalende gæster, og hvor en del af konceptet er, at personalet er guider. Grantoftegård er et landbrug, man gratis kan besøge og dermed få indblik i driften. Selvfølgelig er dyrene ude på de store arealer, når det er højsommer. Jeg er der jævnligt, med dagplejebørn og barnebarn og har kun gode oplevelser. Jeg kører også derud og handler i den velassorterede butik. På hjemmesiden er der en kalender, og vil man have særlige oplevelser, står der, hvornår fårene læmmer, hvornår der er høstmarked og andre arrangementer, og hvornår hestevognen kører. Det kræver altså ikke så meget at sætte sig ind i tingene på forhånd. Derfor er din kritik urimelig.

 15. kbl siger:

  Jeg kan se, at det kniber lidt med forretningsmodellen på Grantoftegård – nogle er utilfredse med kød og andre med arbejdsforhold. Jeg ved ikke noget om nogen af delene, så det må stå for folks egen regning.

  Til Rasmus og Helle som har kommenteret her fornyligt: Tak for jeres kommentarer. Målet med min hjemmeside er ikke at anmelde besøgsgårde – kun at fortælle om mine egne oplevelser. Jeg havde tilbage i 2009 en dårlig oplevelse med at besøge Grantoftegård og en klart bedre oplevelse med fx Toftegården i Albertslund. Måske har alt ændret sig siden da – jeg ved det ikke… og jeg har heller ikke tænkt mig at undersøge det bare for at undersøge det.

  Hvis jeg besøger et af stederne igen og får lyst til at sige noget om det, så skal jeg naturligvis nok skrive det her.

  I stedet for at være utilfredse med min anmeldelse fra 2009, så burde I lave jeres egen anmeldelse. Min anmeldelse kommer i toppen af søgeresultaterne fordi a) I ikke har lavet en nyere anmeldelse b) I bliver ved med at kommentere min anmeldelse.

  Hvis jeg havde reklamer på min side og levede af besøgstallene, så ville det være rigtig fint, men det er ikke tilfældet, så lad det hermed være en opfordring til, at de positive stemmer ovenfor skrive en i deres øjne retvisende anmeldelse på en passende hjemmeside.

  Hilsner fra Kell

 16. Jyttte Overgaard siger:

  Kære Kell. Hvis det er et gammel opslag, hvorfor i alverden sletter du det så ikke?
  Jeg kommer ofte på Grandtoftegård, og bliver altid modtaget rigtig godt.
  Det er et skønt sted for folk i alle aldre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.