Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Golf er en fejltagelse

IOC har genvalgt golf og rugby som olympiske discipliner. Begge sportsgrene har tidligere været på det olympiske program, men det er snart meget længe siden…

Jeg synes ærlig talt, at golf er en fejltagelse på det olympiske program. Der er naturligvis en række faktorer der taler for, nemlig at det er en sponsor-attraktiv sportsgren og at man får endnu flere verdensstjerner med i den olympiske familie – Woods og Wie til OL er selvfølgelig ren mums! Og så synes jeg personligt, at der er noget charmerende ved de sportsgrene, hvor man kan være på toppen langt op i årene. Det er fedt med de der gamle OL-veteraner, som har været med i en menneskealder i fx sejlsport og pistolskydning. Men der er et argument imod, som jeg synes topper alle de andre argumenter – og det er besværet med endnu et stort, dyrt anlæg. Det er ikke nogen hemmelighed, at der står mange tidligere OL-arenaer ubrugte hen rundt omkring i verden og nu skal man så anlægge en 18-hullers golfbane oveni også. Alene størrelsen af sådan en bane vil i øvrigt sandsynligvis betyde, at golfbanen kommer til at ligge et godt stykke fra den olympiske by og mange af de andre arenaer. Men mon ikke mange IOC medlemmer selv spiller lidt golf af og til… og så er det jo meget praktisk også at have det med på det olympiske program.

Jeg synes stadig, at man skulle have valgt Sepak Takraw, der er meget populært i Asien i stedet.

Rugby er til gengæld et meget bedre valg. Det kan spilles på samme slags stadion, som der allerede bliver brugt til atletik eller fodbold og det er meget tilskuervenligt (læs: masser af infight) – og der er en stor tilskueropbakning til det allerede. Desuden spår jeg at 7-mands spillet kan vinde stor udbredelse også uden for de normalt dominerende nationer som New Zealand, England og Australien, da det ikke kræver alverdens udstyr – faktisk er målene vel nemmere at lave end normale fodboldmål. Så mon ikke Sydafrikas VM titel varsler en ny æra indenfor Rugby-dominans. Jeg glæder mig i hvert tilfælde til at se det på det olympiske program.

Disclaimer (hvad det så end hedder på dansk?): Jeg har lært Rie og Joanna fra dansk Rugby at kende gennem de sidste 14 dage i forbindelse med IOC session og kongres i København og jeg efter-festede med Rugby-folket fredagaften, da IOC havde valgt det som olympisk disciplin. Så jeg er måske ikke helt neutral i analysen… Jeg mener dog, at mit forhold til unionens breddekonsulent, John & Aage, som jeg har oplevet gentagne gange i forbindelse planlægning af arrangementer for DIFs Ungdomsnetværk, da han var DIF konsulent, rigeligt kompenserer for dette.

  1. Rugby rules. Måske skal vi indføre det på HG. Lærerrugby hver mandag.

  2. rugby i auditoriet til mandeaftenen?

  3. @Carl: Jeg tror det vil være fornuftigt ikke at have eleverne med – især ikke lige efter karaktergivning… 🙂

  4. Kell B. Larsen siger:

    @Carl: Jeg tror det vil være fornuftigt ikke at have eleverne med – især ikke lige efter karaktergivning… 🙂

  5. @Jakob: Det er jo helt op til formanden… så mon ikke det bliver noget aerobic eller hækling i stedet!? Jeg mere end blot antyder en revolution – det er på tide med en yngre, stærkere og mere mandig formand!!

  6. Kell B. Larsen siger:

    @Jakob: Det er jo helt op til formanden… så mon ikke det bliver noget aerobic eller hækling i stedet!? Jeg mere end blot antyder en revolution – det er på tide med en yngre, stærkere og mere mandig formand!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.