Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Afspil netværksmusik fra iPod Touch

Jeg lovede i et tidligere indlæg, at jeg ville forklare hvordan man kan bruge sin iPod Touch til at afspille musik fra en UPnP server. Men kan både sætte sin normale computer op som en UPnP server og man kan sætte de fleste nyere netværksservere (NAS) til at fungere som UPnP. I dette tilfælde har vi en Synology DS-106e sat op som UPnP, men tricket burde virke med alle enheder, der er sat op som UPnP servere.

Tricket er virkelig simpelt – man downloader bare Media Link Player Lite fra iTunes Store til sin iPod Touch eller iPhone. Start programmet op og sørg for at iPod og UPnP server køre på samme netværk, så finder Media Link Player Lite automatisk UPnP serveren og man får et vindue med oversigt over al musik på serveren. Her kan man sortere efter kunstnere, albums, genre, m.m. (alle de ting, der ikke virkede på Amitech Internetradio 301) og så afspiller iPod’en ellers musikken på samme måde, som hvis man havde overført musikken direkte til sin iPod Touch. Og prisen for Media Link Player Lite… ja, den er gratis!

(og så kan den i øvrigt også vise billeder og afspille video fra din UPnP server, men det er jo en helt anden historie…)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.