Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Statsdoping?

Politiken skriver i dag om DIFs lungetjek af alle udøvere der skal til OL i Beijing (http://politiken.dk/sport/ol2008/article477500.ece). I den anledning udtaler lægen Vibeke Backer fra Bispebjerg Hospital at hun forventer at op mod 30 procent af udøverne får brug for astmamedicin…

Tillad mig at minde om, at astmamedicin er på dopinglisten og derfor ulovligt at indtage medmindre man har en læges dom for at man lider af astma, så…

…hvad er der galt med 100 procent? Hvis vi skal have så mange medaljer med hjem fra Kina som overhovedet muligt, så gælder det da bare om at finde nogle udøvere med en lille tendens til astma… og så ellers (over)medicinere dem. Mange stolte nationer før os har forøget deres medaljehøst ved at give udøverne et grundigt lægetjek og lidt “krudt” herefter… Mon Vibeke har fået besked om, at hun i hvert tilfælde ikke skal holde sig tilbage når hun stiller diagnoserne?

Ja, det har hun selvfølgelig ikke… Sådan noget ville jo aldrig ske i Danmark og jeg er ganske sikker på, at DIF handler i god tro og kun har iværksat dette for at beskytte udøverne! Men var det fx kineserne selv, der havde sat det samme projekt i gang, så ville nogle nok hurtigt have råbt op om statsdoping!! Pudsigt, ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.