Bredsig

Kell B. Larsens hjemmeside

Søg

Må håndbolddommere ha’ venner?

Fredericia HKs anfører Jakob Thoustrup og ligedommer Henrik Mortensen er kommet i modvind efter at Thoustrup skrev en besked på Mortensens væg på Facebook, hvor man opfordrede Mortensen til at dømme ordentligt i den næste kamp og så i øvrigt holde øje med Toke Holsts høje albuer…

I min papirudgave af Politiken bemærker Erik Veje Rasmussen, at det kan give mistillid til dommeren – og det er der ikke råd til, når job, penge og sponsorer står på spil i håndboldkampene og er dermed direkte af dommerens upartiskhed. Veje Rasmussen er citeret for at sige:

når en dommer accepterer en spiller som ven i det offentlige rum, er det et dårligt signal

Jamen det skal da nok blive nemmere at rekrutere dommere, nu hvor de ikke må have nogen venner indenfor håndboldmiljøet. De fleste bedste dommere bliver jo oftest fundet blandt tidligere spillere med et vist niveau og det ville da være mærkeligt om ikke de havde et socialt netværk i håndboldmiljøet. Hvis de ikke må have det, så får man kun dommere uden sociale kompetencer (onde tunger ville påstå, at det allerede forholder sig sådan :-)) og at skulle bede dem om at skulle frasige sig siden venner, når de bliver topdommer lyder ærlig talt også håbløst.

I de mange håndboldkampe jeg har været træner i, hvor vi har haft dommere som jeg kendte personligt, så har det i langt flertallet af kampene betydet, at vi fik færre kendelser med os, end vi normalt gjorde – netop fordi dommerne for en hver pris ikke ville komme til at give os for meget. Men et problem – det har jeg nu aldrig betragtet det som.

Og så må man jo nok sige, at Erik Veje Rasmussen lægger utrolig meget ansvar på dommeren, når han nu mener at de er med til at afgøre job, penge og sponsorer… Hvis han står inde for det, så synes jeg han skulle donere 5% af sin løn til dommerlønninger – og i øvrigt få sine spillere og de andre ligaklubber til at gøre det samme, så vi kan få fuldtidsproffesionelle dommere. Når vi er kommet dertil, så lad os igen høre på hvilke krav Veje Rasmussen synes vi skal stille til dommerne – for i øjeblikket, hvor de kun får lommepenge for at dømme, der virker rækken af krav fuldstændig ude af proportioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.